Nike lanceert sneakers die gedragen kunnen worden zonder je handen te gebruiken

Ze hebben geen veters en zijn ontworpen voor mensen met mobiliteitsproblemen of voor kinderen.

Afbeelding van de Nike Go FlyEase

Sportkledinggigant Nike heeft schoenen gelanceerd die zonder handen kunnen worden aangetrokken. Het zijn de Nike Go FlyEase en vanaf 15 februari zijn ze beperkt in de uitverkoop.

De schoenen hebben geen veters en zijn vooral geschikt voor mensen met mobiliteitsproblemen of kinderen. In feite leidt Paralympisch schermer Beatrice ‘Bebe’ Vio het project. Op het eerste gezicht zijn de Nike Go FlyEase  normale schoenen, maar op de zool hebben ze een soort scharnier, evenals een flexibele spanner waarmee je je voeten in en uit kunt zetten zonder zelfs maar te bukken.

Het gerucht gaat dat ze geprijsd zullen zijn op ongeveer $ 120 (100 euro) en pas ver in 2021 aan het grote publiek te koop zullen zijn. Deze maand zal het op beperkte basis in de verkoop gaan.

“Meestal besteed ik veel tijd aan het aantrekken van mijn schoenen. Met de Nike GO FlyEase hoef ik alleen maar mijn voeten omhoog te doen en erop te springen”, zegt Bebe Vio, een Olympisch schermkampioen uit Italië en verloor haar benen en armen als gevolg van een ernstig geval van meningitis.

“Sneakers zijn een nieuw type technologie, niet alleen voor atleten met een handicap, maar voor het echte leven van alle mensen”, voegt Bebe Vio toe, die driemaal wereldkampioen is in haar specialiteit.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Classic Sneakers
Logo
Shopping cart